Uitnodiging degustatie Wijnen uit de appelatie Montsant.

 

DomaineEscaravaillesOp 26 januari is er terug een degustatie, dit keer wijnen uit de Spaanse appelatie Montsant. Deze degustatie wordt gegeven onder begeleiding van Steven Van Poecke. 

Montsant is één van Catalunya's jongste appellaties, ontstaan als subzone van het grote wijngebied Tarragona. Sinds 2001 mogen de wijnen gebotteld worden onder de naam Montsant. Het gebied is een afwisselend landschap van bergen en heuvels. Het is een zeer mediterraan landschap met typische vegetatie: olijven, hazelnoten, amandelen en wijngaarden. Falset is de hoofdstad van deze jonge appellatie, als grensstadje tussen Montsant en Priorat. De regio kende zijn ontwikkeling min of meer parallel met de opgang van Priorat. Geografisch ligt het dan ook als een ketting rond het eilandje Priorat.

De degustatie gaat door in Vrije basisschool in De Pinte.
We starten stipt om 20u.  De deuren zijn open vanaf 19u45.  

De degustatie is enkel toegankelijk voor leden.  Kan je als lid niet aanwezig zijn, dan mag je steeds een vervanger laten komen.

 

Lid worden

Het lidgeld bedraagt 140 euro voor 6 professioneel begeleide degustaties (7 tot 8 wijnen per avond) . Deze degustaties gaan steeds door op een vrijdagavond in de Vrije Basisschool in De Pinte. Kan je op een bepaalde degustatie niet aanwezig zijn, dan kan je je laten vervangen door iemand anders. Zodoende kan hij of zij ook eens kennismaken met onze commanderij.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.