Blinddegustatie  2024

 Blinddegustatie

 

Dit jaar organiseren we terug een blinddegustatie. Het is de ideale gelegenheid om eens een oordeel te vellen over een wijn zonder reeds een vooroordeel te hebben. 

Hoe zit het concept in elkaar ?

Het thema dit jaar is 'Red ladies in white dresses'.  


Dit jaar zullen we 9 wijnen voorstellen, allemaal monocépages.
RedLadies

We gaan enkel witte wijnen proeven gemaakt van blauwe druiven. We willen ontdekken of zulke wijnen wel iets te bieden hebben of zijn het maar folietjes ?   En kunnen we raden van welke druiven ze gemaakt zijn ? 
Misschien is er dit jaar meer geluk dan kennis mee gemoeid.
Niettemin blijft het een leuke avond.

Gezien de positieve reacties bij de vorige blinddegustatie,  opteren we terug voor multiple choice vragen. Je dient per wijn de keuze te maken tussen 4 druiven. Bij een correct antwoord verdien je 2 punten.  Een extra punt is te verdienen door het land te raden. 

Omdat jullie zich zouden kunnen voorbereiden geven we alvast de lijst van mogelijke druiven en landen. 
Hiermee gewapend gaan we in teamverband (2 tot 4 personen) op ontdekkingstocht. Kunnen we achterhalen welke druif we proeven en misschien kunnen we er een land aan koppelen ?  Als team kan je zelf kiezen of je al dan niet wil deelnemen aan de wedstrijd. Doe je liever mee om gewoon eens blind te proeven, dan is dat prima ! 

Omdat het meer een gok zal zijn , alhoewel ... ,  geven we reeds de beperkte lijst van druiven en landen door die de oplossing zijn.  En je kennis zal zeker al een aantal druiven aan een aantal landen kunnen koppelen , alhoewel ... 

We zullen 9 druiven proeven uit volgende lijst van 10 druiven :

Cabernet Sauvignon , Carignan, Merlot, Nebbiolo , Nero d' Avola, Pinot Noir , Sangiovese , Spätburgunder , Tempranillo , Zweigelt .

We zullen 6 landen uit volgende lijst van 7 landen aandoen :

België , Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland.

Hoe doe je mee ?

De blinddegustatie zal doorgaan op vrijdagavond 15 maart. Inschrijven doe je door een mail te sturen naar vini.amici.secretaris@gmail.com met vermelding van je groepsnaam en namen van de deelnemers. Je inschrijving is pas definitief na storting van het inschrijvingsgeld (15 euro per persoon) op rekening BE86 6719 3924 8950. Individueel inschrijven kan dus ook.

Wees er snel bij , de inschrijvingen worden beperkt tot 30 deelnemers !

Wie vorige keer deelnam zal het beamen, het is boeiend en verrassend. Het is een leuk moment om zelf je wijnkennis eens te toetsen en, indien je wil, in team misschien een prijs weg te kapen. En laat je niet afschrikken , zelfs de beste wijnkenners slaan de bal soms mis.

We houden jullie op de hoogte van zodra je kan inschrijven.  

 

Lid worden

Het lidgeld bedraagt 140 euro voor 6 professioneel begeleide degustaties (7 tot 8 wijnen per avond) . Deze degustaties gaan steeds door op een vrijdagavond in de Vrije Basisschool in De Pinte. Kan je op een bepaalde degustatie niet aanwezig zijn, dan kan je je laten vervangen door iemand anders. Zodoende kan hij of zij ook eens kennismaken met onze commanderij.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.