Blinddegustatie  2022

 Blinddegustatie

 

Dit jaar organiseren we terug een blinddegustatie. Het is de ideale gelegenheid om eens een oordeel te vellen over een wijn zonder reeds een vooroordeel te hebben. 

Hoe zit het concept in elkaar ?
Dit jaar zal onze wijnmeester 8 wijnen voorstellen, allemaal monoc√©pages. Het thema dit jaar is 'De bal (van) Sisyfus'.  BalSysifus

Niet dat het een aartsmoeilijke opdracht gaat worden. Integendeel, het thema is tijdens de blindproeverij een hint om het gemakkelijker te maken ...
Gezien de positieve reacties bij de vorige blinddegustatie,  opteren we terug voor multiple choice vragen. Je dient per wijn de keuze te maken tussen 4 druiven. Bij een correct antwoord verdien je 2 punten.  Een extra punt is te verdienen door het land te raden. 

Omdat jullie zich zouden kunnen voorbereiden geven we alvast de lijst van mogelijke druiven. 
Hiermee gewapend gaan we in teamverband (2 tot 4 personen) op ontdekkingstocht. Kunnen we achterhalen welke druif we proeven en misschien kunnen we er een land aan koppelen ?  Als team kan je zelf kiezen of je al dan niet wil deelnemen aan de wedstrijd. Doe je liever mee om gewoon eens blind te proeven, dan is dat prima ! 

We zullen 8 druiven proeven uit volgende lijst :

Albarino, Barberra, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon , Chardonnay, Colombard, Gamay, Garnacha, Lagrein, Malbec, Merlot, Nebiolo, Pinot Gris , Pinot Noir, Marsanne, Primitivo, Sauvignon blanc, Sangiovese, Solaris, Syrah, Tannat , Tempranillo.

Hoe doe je mee ?
De modaliteiten voor inschrijvingen worden nog bekend gemaakt. 

Wie vorige keer deelnam zal het beamen, het is boeiend en verrassend. Het is een leuk moment om zelf je wijnkennis eens te toetsen en, indien je wil, in team misschien een prijs weg te kapen. En laat je niet afschrikken , zelfs de beste wijnkenners slaan de bal soms mis.

We houden jullie op de hoogte van zodra je kan inschrijven.  

 

Login voor leden

Het aantal inlog pogingen is beperkt. Ben je je wachtwoord vergeten of ben je niet meer zeker, druk dan op 'wachtwoord vergeten ? '

Lid worden

Het lidgeld bedraagt 140 euro voor 6 professioneel begeleide degustaties (7 tot 8 wijnen per avond) . Deze degustaties gaan steeds door op een vrijdagavond in de Vrije Basisschool in De Pinte. Kan je op een bepaalde degustatie niet aanwezig zijn, dan kan je je laten vervangen door iemand anders. Zodoende kan hij of zij ook eens kennismaken met onze commanderij.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.