Wijngilde Vini Amici ambieert erkenning als culturele vereniging - 26/01/2014

De Pinte - De Pinte heeft een rijk en gevarieerd pallet aan verenigingen, maar een wijngilde ontbrak nog. Tot sommelier Bart Vanderstraeten in september vorig jaar het initiatief nam "Vini Amici" op te richten. 

Ondertussen telt de gilde reeds een zestigtal leden. De hoofdactiviteit is telkens een reeks van zes professioneel begeleide degustatieavonden, in principe op vrijdag tussen september en juni.

Ook al loopt de eerste reeks dus nog tot juni, toch is men reeds druk bezig met de voorbereidingen voor het tweede seizoen. Op het programma voorziet men dan onder meer degustaties rond champagne versus schuimwijn, Riesling, wijnen uit België, Zuid-Frankrijk, Kroatië-Bulgarije en Zuid-Afrika. De prijs bedraagt 120 euro en het aantal plaatsen is beperkt. 

De gilde wil toegankelijk te zijn voor alle wijnliefhebbers en een open kader creëren waar men meningen kan uitwisselen; verder staan educatie, kwaliteit en professionele begeleiding hoog in de doelstellingen.

Bedoeling is dit jaar erkent te worden door de Cultuurraad. Verder zal in samenspraak met de leden gekeken worden om toe te treden tot de Vlaamse Wijngilde. De naam “Commanderij Vini Amici” ligt in het verschiet.

Voor meer inlichtingen kan men terecht op de website viniamici.be of per mail bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 
jdp
 

 

 
Foto
Wijngilde Vini Amici boven de doopvont

Onder impuls van enkele wijnvrienden start wijngilde Vini Amici in De Pinte haar eerste degustatie jaar eind september 2013. 
De kersverse wijngilde wil voornamelijk een breed publiek aanspreken en toegankelijk zijn voor iedereen die een goed glas wijn lust. In haar missie en waarden komen verder de kernwoorden open kader, eigen inbreng, kwaliteit, opbouwende educatie en niet-commercieel als doelstellingen naar voor.

Programma


27 september 2013 Kennismaking aan de hand van Europese wijnen
15 november 2013 Wijnen uit Portugal
24 januari 2014 Wijnen uit Toscane en Umbrië
14 maart 2014 Saint-Emilion
9 mei 2014 Wereldwijnen uit Chili en Argentinië
13 juni 2014 Zomerwijnen (Rosé en andere)

Telkens om 20 uur in De Pinte.Kostprijs

120 euro voor zes begeleide degustaties
10 euro korting voor koppels en min 35-jarigen

Graag inschrijven voor 20 september via e-mail en overschrijving
op het rekeningnummer BE64 9730 9238 4652.


Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij voorzitter Bart Vanderstraeten 0494 50 15 53


 
 
 
 
Foto
Wijngilde Vini Amici De Pinte
Cursus en workshop, Interculturele vorming     
 

WIJNGILDE VINI AMICI is een nieuwe vereniging in DE PINTE. De wijngilde stelt breed toegankelijk open voor iedereen, liefhebber als kenner.  We bieden een licht opbouwende educatie aan, een open kader waar ieders mening wordt gewaardeerd,  inspraak van de leden, niet commercieel en een kwalitatief wijnaanbod. U kunt zich inschrijven voor 6 professioneel begeleide degustaties.

Wanneer
vrij 27/09/13 om 20:00
vrij 15/11/13 om 20:00
vrij 24/01/14 om 20:00
do 13/03/14 om 20:00
vrij 09/05/14 om 20:00
vrij 13/06/14 om 20:00             

Waar
Potlodenschool De Pinte       
Ingang via Polderdreef
9840 De  Pinte
 
Wie
Bart Vanderstraeten (voorzitter), Fanny Houtveen (secretaris),
Philippe Rubbens (penningmeester),  Dirk Hoogstoel (bestuurslid)     

Prijs
€ 120 (10 euro korting voor -35 jarigen en koppels)     
Contact
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leeftijd 18+     

Programma 2013-2014
120 euro voor 6 degustaties, korting voor -35jarigen en koppels
Vr 27/09/13 Kennismaking a.d.h.v. Europese wijnen
Vr 15/11/13 Wijnen uit Portugal
Vr 24/01/14 St-Emilion
Vr 14/03/14 Wijnen uit Toscane en Umbrië
Vr 09/05/14 Wereldwijnen uit Chili en Argentinië
Vr 13/06/14 Zomerwijnen

Bron: UiTinVlaanderen.be 
 
Foto
DE PINTE - De Pinte telt reeds veel culturele verenigingen, doch ontbrak er iets volgens sommelier Bart Vanderstraeten. Hij  ging succesvol op zoek naar wijn-liefhebbers uit de streek die samen met hem een wijngilde willen oprichten. Binnen een maand plannen zij hun eerste activiteit.Gediplomeerd sommelier en bovenal wijnliefhebber Bart Vanderstraeten kwam na enkele persoonlijke bevragingen van Pintenaren tot de conclusie dat er heel wat wijnliefhebbers te vinden zijn in de gemeente. Velen hiervan zouden best wel interesse hebben om toe te treden tot een wijngilde, maar dan liefst in hun eigen gemeente of omgeving. Bart zag hier wel iets in en ging via een oproep in de gemeenteklapper op zoek naar gelijkgestemde zielen. En met succes Philippe Rubbens, inwoner van De Pinte, gepassioneerd wijnliefhebber met een uitgesproken voorkeur voor Rhone-wijnen en bestuurslid van wijngilde Donsa in Deinze gaf meteen een positief gevolg aan de oproep. Ook Jean-Pierre Léaerts uit Zevergem, Portugalkenner die reeds enkele wijnreizen organiseerde en lid van een Portugeese wijngilde was voor het idee gewonnen. En tot slot reageerde ook Fanny Houtveen uit Deinze positief op de oproep, haar passie voor wijn is nog maar
recent ontloken, maar haar enthousiasme is groot.


De drie heren en de dame gingen samen rond tafel zitten en besloten dat er in het rijke vereningingsleven van De Pinte zeker en vast nog ruimte was voor een wijngilde. Op 27 september 2013 zullen zij dan ook samen officieel de wijngilde 'Vini Amici' (vrienden van de wijn) oprichten. Na een jaar effectieve werking zullen zij als alles goed verloopt volgend jaar de aanvraag doen om een erkende culturele vereniging te worden.


Het hoofddoel van de gilde is om toegankelijk te zijn voor alle wijnliefhebbers en een open kader te creëren waar men van mening kan wisselen, verder staan educatie, kwaliteit en professionele begeleiding hoog in de doelstellingen. De gilde heeft geen commercieel doeleinde. Wie zich in wenst te schrijven voor een begeleide degustatie met professioneel advies en deskundige uitleg kan contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De  eerste activiteit, een kennismaking aan de hand van europese wijnen, is gepland  op 27 september.

Login voor leden

Het aantal inlog pogingen is beperkt. Ben je je wachtwoord vergeten of ben je niet meer zeker, druk dan op 'wachtwoord vergeten ? '

Lid worden

Het lidgeld bedraagt 140 euro voor 6 professioneel begeleide degustaties (7 tot 8 wijnen per avond) . Deze degustaties gaan steeds door op een vrijdagavond in de Vrije Basisschool in De Pinte. Kan je op een bepaalde degustatie niet aanwezig zijn, dan kan je je laten vervangen door iemand anders. Zodoende kan hij of zij ook eens kennismaken met onze commanderij.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.