UITNODIGING
De Britse  Fiona Morrison  is wijnbouwer, wijnhandelaar en een wereldbekend wijnexpert. Ze is gehuwd met de Belg Jacques Thienpont, eigenaar van Le Pin in Pomerol en in Saint-Emilion. Ze is houder van het Master of Wine-diploma, de hoogste internationale wijnkwalificatie, en won verschillende prijzen voor haar artikels over wijn. 
 
 
 
Wijngilde Donsa en Uitgeverij Lannoo nodigen u van harte uit op deze exclusieve avond. 

U betaalt€ 49.
In de prijs is een gesigneerd exemplaar van het boekDe grote wijnfamilies
(€ 29,99) inbegrepen. 
 
Vrijdag 1 maart 2019 om 19u30
 
Museum van Deinze
en de Leiestreek
Lucien Matthyslaan 3-5
9800 Deinze
 
 
 
Programma
Presentatie: Yves Van Durme
Met muzikale omlijsting

19u30:  Ontvangst  en mogelijkheid om het museum te bezoeken

20u00:  Welkom door Hans Van Daele , voorzitter van Wijngilde Donsa en
 Maarten Van Steenbergen , Uitgeverij Lannoo

20u05:  Voordracht door Fiona Morrison over haar reis door Europa langs
10 beroemde wijnfamilies. Ze biedt u een unieke inkijk achter de schermen van de families Frescobaldi, Gaja, Knoll, Müller, Torres, Palacios, Niepoort,
Thienpont, Liger-Belair en Perrin. 

20u45: Stadsdichter Luc C. Martens brengt het  Donsa Wijngedicht

20u50:  Degustatie van 6 wijnen  gevinifieerd door een van de families

21u30:  Receptie

22u00:   Einde

Met dank aan
  En Primeur Wijnen & Thienpont Wijnen
 
 
Een reis door Europa

Fiona Morrison
Vele van de meest legendarische wijnfamilies zijn discreet en ontoegankelijk, maar dankzij haar reputatie en expertise slaagt ze erin tot hen door te dringen. Ze praat en observeert, proeft en geniet. Ze schrijft er een heerlijk boek over, waarin ze zich een weg baant naar de roots van de Marchesi de'Frescobaldi, ons onderdompelt in de microkosmos van Egon Müllers mythische Scharzhof-wijnen en met hartstocht vertelt over haar eigen familie Thienpont, bekend van onder meer Le Pin in Pomerol. Fiona's verhalen bruisen en fascineren. Ze zijn een genot om te lezen.

Login voor leden

Het aantal inlog pogingen is beperkt. Ben je je wachtwoord vergeten of ben je niet meer zeker, druk dan op 'wachtwoord vergeten ? '

Lid worden

Het lidgeld bedraagt 140 euro voor 6 professioneel begeleide degustaties (7 tot 8 wijnen per avond) . Deze degustaties gaan steeds door op een vrijdagavond in de Vrije Basisschool in De Pinte. Kan je op een bepaalde degustatie niet aanwezig zijn, dan kan je je laten vervangen door iemand anders. Zodoende kan hij of zij ook eens kennismaken met onze commanderij.

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.